top of page

over
mij

Positieve Levensenergie

JA zeggen tegen je mooiste leven en alles wat daarbij hoort. Daar sta ik voor en daar ga ik voor. En dat is wat anders dan een leven dat altijd mooi en leuk is. Het betekent namelijk ook de schaduwkanten van jouw leven omarmen. Ik geloof dat het er niet om gaat wat jij van je leven verwacht, maar wat jouw leven van jou verwacht. Je krijgt niet altijd wat je wilt, maar wel wat je nodig hebt. Want zeg nou eerlijk: zijn de moeilijkste momenten in je leven uiteindelijk niet de waardevolste geweest? Voor mij zeker. Lees maar...

Mike Huizinga.jpg
"Altijd blijven lachen"

Dat was mijn overtuiging. Zelfs zo erg dat ik in mijn studententijd bij een psycholoog belandde, omdat ik mijn paniekaanvallen stiekem in mijn eentje op mijn kamer ging uitzitten. Die periode heeft mij geleerd hoe ontzettend belangrijk het is om echt alles in jezelf te erkennen en bespreekbaar te maken. Met diepe verbinding met de mensen om mij heen als resultaat. 

Wakker 'geschud'

Een half jaar ben ik uit de running geweest met een zware hersenschudding. Een periode van twijfel aan mijzelf en frustratie van het onzekere herstelproces. Maar ook een periode van 'verplicht' een stapje terug doen. Hier heb ik ontdekt hoe belangrijk rust en ruimte is voor de mens en zijn ontwikkeling. Wat mij destijds, naast een voorliefde voor meditatie, heeft opgeleverd dat ik inzag dat alles eigenlijk altijd zowel positief én negatief is. En dat het aan ons is om volop ruimte te geven aan dat wat wij als positief ervaren, zonder het 'negatieve' te ontkennen. En aan mij, om anderen hierbij te helpen.

"Wat wil ik?"

Daar had ik voor het eerst in mijn leven geen antwoord op, toen ik in 2019 te maken kreeg met het 'dertigers dilemma', a.k.a. de vervroegde midlife crisis van de Millennial. Na een week van eenzamen opsluiting (lees hier het hele verhaal), heeft dit mij uiteindelijk gebracht tot het ontdekken van mijn Essentie. En nu heeft het omarmen van mijn Essentie mij hier heeft gebracht: anderen helpen hun Essentie te ontdekken, middels coaching, training, schrijven en spreken. Om zo, met zijn allen, volop JA te zeggen tegen alles wat ons leven van ons verwacht op onze unieke paden.

Contact - Over Mij
bottom of page